Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ABS

Днес се случи нещо странно. Автомобилът ми е Alfa 156 1.6, 1999 г От няколко месеца свети лампичката на ABS-a, но не е имало проблеми. Наближавайки една пешеходна пътека натиснах спирачката, за да намаля, но педалът започна да вибрира и не можах нито да намаля, нито да спра. Добре, че пешеходците са свикнали да изчакват. В този момент лампичката на ABS-a ми не светеше. Носена е колата на "майстор", който с/у 50 лв, не можа да каже какъв е проблема и защо свети тази лампа...Но като цяло, отиде ли младо момиче в сервиз, никой не се отнася сериозно...
    Някой имал ли е такъв проблем и ако може да ми препоръчате надежден сервиз в Русе...

Първоначално публикувано от barbie_special Покажи съобщение
    ...
    Хлъзгаво ли беше преди пешеходната пътека ? Имаше ли нещо на пътното платно : пясък, вода ,кал , масло ?
    Натисна ли педала с "всичка сила"? Педала на спирачката потъна ли или само вибрираше ?
    Ако ти се случи такова нещо трябва да пробваш да напомпаш педала ( да го натиснеш няколко пъти ) или с ръчната спирачка ... може да спреш и " с двигател" но това трябва някой да ти го покаже.
    За тези дадени 50лв можеше да си купиш диагностичен кабел (разбира се ако имаш лаптоп) и с малко четене в google да разбереш сама каква е грешката на ABS.
    Предполагам някой колега от Русе ще има кабел и ще може да ти я погледне. И също разни базови проверки като състояние на накладки и количество спирачна течност.
    ...

Comment

Първоначално публикувано от barbie_special Покажи съобщение
      Днес се случи нещо странно. Автомобилът ми е Alfa 156 1.6, 1999 г От няколко месеца свети лампичката на ABS-a, но не е имало проблеми. Наближавайки една пешеходна пътека натиснах спирачката, за да намаля, но педалът започна да вибрира и не можах нито да намаля, нито да спра. Добре, че пешеходците са свикнали да изчакват. В този момент лампичката на ABS-a ми не светеше. Носена е колата на "майстор", който с/у 50 лв, не можа да каже какъв е проблема и защо свети тази лампа...Но като цяло, отиде ли младо момиче в сервиз, никой не се отнася сериозно...
      Някой имал ли е такъв проблем и ако може да ми препоръчате надежден сервиз в Русе...
      Когато не е светела лампата и те е "ритал" педалът, ABS-a е работил.Когато лампата свети, ABS-a не работи и следователно "ритането" го няма.
      Проблемът се открива с диагностика и проверка на предпазителите и кабелите.
      За сервиз, да кажат колегите от Русе.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Имах същият проблем скоро, беше датчика на предна лява гума, взех на старо един и всичко беше ОК.
        156 1.8
        159 1.8 tbi SW

Comment

Теренът си беше съвсем нормален - асфалт, не беше мокър, нямаше пясък. Накладките ми са нови, спирачната течност имам, постоянно следя за това... Педалът не потъна, а само извибрира и като го настъпах стига до едно положение и край.

---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:36 ----------

Знам, че когато ABS-ът свети, значи че не работи, затова ми беше странно, защото от два месеца тази лампичка свети, а не съм имала проблеми, а сега угасна и спирачките блокираха. Няколко часа след това като се качих пак в колата, ABS-ът пак свети и нямам проблеми със спирачките. Засилвах, спирах -никакви проблеми. Трябва наистина да отида на диагностика, но вече в 2 сервиза ходих по други проблеми и съм ужасно недоволна. Попитах днес в 2 други - не правели на Алфи диагностика. Ако някой от Русе може да ми препоръча къде да отида ще съм много много много благодарна!

Comment

Барби, намери някой колега с ФЕС програмата от Русе да ти закачи колата и да види за какво става на въпрос. Много е възможно да имаш проблем с бутона на спирачката за ABS-a (не за стоп светлините), както и въздух или скапана спирачна течност, която предполагам не е сменяна от 1999г.
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Много ми е интересно, какъв е този бутон за АБС-а?

Към колежката. Друг път усещала ли си това "ритане" на педала?
              Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Според мен пък,колежката незнае кога и как работи АБС-а.По принцип тази система като сработи и човек си създава илюзия че колата не спира,но всъщност не е така,наистина при някои коли спирачния път се увеличава с АБС-а но със супер малко.Колежке изчакай някой колега от Русе да ти каже къде да закараш колата да я видят,щом свети лампата има проблем,щом не свети няма проблем.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ти пък "Право куме у очи" И аз това си мислех и затова я питах дали е усещала педала преди.
                  Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Веднъж ми поправяха АБС-а в сервиза на Дружба 3 на старото разградско шосе след разклона за тв кулата и след сервиза на Бош след около 200-300 метра в дясно на самия път. Там имат диагностична техника и каквото имах по електрониката ми го поправиха, но не съм доволен от други неща, които ми разбутаха тогава. Аз в момента имам подобен проблем с АБС, но знам от какво е. Сложих си по малки гуми само отпред 195/50/15 а отзад са стандартните 185/65/15. И когато се движа с над 60 км/ч АБС ми светва и ако ми се наложи да натисна рязко спирачки предните ми колела блокират и на практика нямам АБС. Ако някой знае дали може да се регулира АБС-а само на предния мост да сподели.

Comment

Първоначално публикувано от 555 Покажи съобщение
                      Веднъж ми поправяха АБС-а в сервиза на Дружба 3 на старото разградско шосе след разклона за тв кулата и след сервиза на Бош след около 200-300 метра в дясно на самия път. Там имат диагностична техника и каквото имах по електрониката ми го поправиха, но не съм доволен от други неща, които ми разбутаха тогава. Аз в момента имам подобен проблем с АБС, но знам от какво е. Сложих си по малки гуми само отпред 195/50/15 а отзад са стандартните 185/65/15. И когато се движа с над 60 км/ч АБС ми светва и ако ми се наложи да натисна рязко спирачки предните ми колела блокират и на практика нямам АБС. Ако някой знае дали може да се регулира АБС-а само на предния мост да сподели.
                      Не можеш го регулира. Получава се разлика в оборотите м/у гумите по-голяма от (май )5% и затова ти светва чекът и ти изключва ABS-a. Oправи си гумите
                      Last edited by NightRider; d.m.y г., 22:25.
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Затова коли с АБС се карат с еднакъв размер гуми, освен ако производителя не е предвидил друго.

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                          Много ми е интересно, какъв е този бутон за АБС-а?

Към колежката. Друг път усещала ли си това "ритане" на педала?
                          На педала на спирачката има два бутона - единия е стоп машинката за стоп светлините, а другият е за да подаде сигнал на ABS-а, че си натиснал спирачките. Интересно ми е защо задаваш въпроси, като не знаеш как работи
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            На педала на спирачката има два бутона - единия е стоп машинката за стоп светлините, а другият е за да подаде сигнал на ABS-а, че си натиснал спирачките. Интересно ми е защо задаваш въпроси, като не знаеш как работи
                            Такова нещо няма бе колега-бутона е само един!

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
                              Такова нещо няма бе колега-бутона е само един!
                              При мен са два. Сега погледнах схемите и видях, че наистина е един - I30 се води. Грешката е моя, моля за извинение
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X